Ποια είναι η χρήση του μπιντέ;

Ποια είναι η χρήση του μπιντέ;

Ο μπιντές τα τελευταίοι χρόνια γίνετε όλο και πιο δημοφιλής στα ευρωπαϊκά αλλά και τα αμερικανικά σπίτια, αλλά πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να έχουν ερωτήσεις σχετικά με τη χρήση τους και τις διαθέσιμες επιλογές τους. Οι επαγγελματίες υδραυλικοί Αθήνα τη εταιρείας 24gr.gr είναι εδώ για να μας βοηθήσουν σχετικά με τα όσα θα πρέπει να ξέρουμε για το μπιντέ.

Μια συχνή ερώτηση που δέχονται οι έμπειροι υδραυλικοί είναι: Έχω ακούσει ότι με το μπιντέ μπορούμε να έχουμε καλύτερη υγιεινή, αλλά ακόμα δεν είμαι απόλυτα ξεκάθαρο για το τι είναι ο μπιντές και αν είναι κατάλληλος για το μπάνιο μου. Μπορείτε να με βοηθήσετε να βρω τις απαντήσεις που χρειάζομαι;

Η χρήση του μπιντέ υπόσχεται όχι μόνο καλύτερη υγιεινή αλλά και βελτιωμένη προσωπική άνεση. Η χρήση του θεωρείται πιο φιλική προς το περιβάλλον και μακροπρόθεσμα, ένας μπιντές θα μπορούσε ακόμη και να σας εξοικονομήσει χρήματα.

Ωστόσο, τα μπιντέ είναι μια σχετικά νέα προσθήκη στα προσωπικά μπάνια και υπάρχει κατανοητή σύγχυση σχετικά με τη λειτουργία και την εγκατάσταση. Οι συνήθεις ερωτήσεις κυμαίνονται από το “Τι είναι ο μπιντές;” στο “Πώς επιλέγω τον καλύτερο μπιντέ για άτομα με περιορισμένη κινητικότητα;” Βρήκαμε μερικές ενδιαφέρουσες απαντήσεις και μια ποικιλία τύπων μπιντέ που ταιριάζουν σε όλες τις ανάγκες και προϋπολογισμούς.

Ο μπιντές δεν είναι κάτι καινούργιο

Είναι αδύνατο να εντοπιστεί η ακριβής προέλευση του μπιντέ, αλλά ο προσωπικός καθαρισμός με νερό ανάγεται τουλάχιστον στους ρωμαϊκούς χρόνους. Καθίσματα που περιέχουν μπολ νερού  ίσως τα πρώτα αληθινά μπιντέ εμφανίστηκαν στα γαλλικά μπάνια τον 16ο αιώνα. Στην πραγματικότητα, ενώ το χαρτί για τον προσωπικό καθαρισμό καταγράφεται ήδη στην Κίνα του 6ου αιώνα, το χαρτί τουαλέτας όπως το ξέρουμε «φαρμακευτικό χαρτί για τη ντουλάπα νερού» δεν είχε εισαχθεί μέχρι το 1857.

Οι αυτόνομες μπιντέδες πορσελάνης ήταν από καιρό δημοφιλείς σε όλη την Ευρώπη, μέσω της Μέσης Ανατολής, της Ασίας και της Νότιας Αμερικής. Ωστόσο, ήταν μια σπανιότητα στη Βόρεια Αμερική. Πολλοί ιστορικοί κατηγορούν μια πουριτανική στάση σχετικά με τις σωματικές λειτουργίες. Άλλοι λένε ότι τα αμερικανικά μπάνια δεν έχουν σχεδιαστεί για επιπλέον έπιπλα και περισσότερα υδραυλικά.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος, οι στάσεις έχουν αλλάξει. Αυτό οφείλεται εν μέρει λόγω των πλεονεκτημάτων που προσφέρουν οι μπιντέδες, καθώς και λόγω της ποικιλίας των διαθέσιμων μοντέλων. Υπάρχει κάτι που ταιριάζει σε όλα τα στυλ και μεγέθη μπάνιου, ακόμη και το πιο συμπαγές.

Υπάρχουν πέντε διαφορετικοί τύποι μπιντέ

Αυτόνομο μπιντέ

Αυτό το κλασικό κομμάτι πορσελάνης είναι ίσως αυτό που έρχεται στο μυαλό όταν οι άνθρωποι ρωτούν “Τι είναι ο μπιντέ;” Δημοφιλή από τις αρχές του 20ού αιώνα, σχεδιάζονται συνήθως με τουαλέτα ως ζευγάρι που ταιριάζει. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι αυτόνομοι μπιντέδες δεν προορίζονται για την έκπλυση απορριμμάτων, προορίζονται για καθαρισμό μετά τη χρήση της τουαλέτας. Το κύριο μειονέκτημα είναι ο απαιτούμενος χώρος και οι πρόσθετες υδραυλικές εγκαταστάσεις που απαιτούνται.

Ενσωματωμένο μπιντέ

Αυτά συνδυάζουν τις λειτουργίες τουαλέτας και μπιντέ σε μια ενιαία μονάδα (που ονομάζεται επίσης μπιντέ τουαλέτας ή μπιντέ συνδυασμός τουαλέτας). Τα σχέδια μπορεί να είναι πολύ κομψά και τα ηλεκτρονικά μοντέλα προσφέρουν χαρακτηριστικά όπως μεταβλητό έλεγχο πίεσης νερού, θηλυκή λειτουργία, ξήρανση αέρα, θερμαινόμενο κάθισμα και νυχτερινό φως. Ωστόσο, αυτά μπορεί να έχουν μεγάλο κόστος.

Μπιντέ καθίσματα και προσαρτήματα μπιντέ

Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτά είναι μοντέλα που ταιριάζουν σε μια υπάρχουσα τουαλέτα. Συχνά μια προσιτή λύση, μπορεί να προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών άνεσης.

Μπιντέ φορητό

Πρόκειται για μια επιλογή χαμηλού προϋπολογισμού, γνωστή και ως μπιντέ ψεκασμού. Μοιάζουν με μικρές κεφαλές ντους που συνδέονται με το υδραυλικό σύστημα της τουαλέτας. Προσφέρουν έλεγχο πίεσης και πιο ακριβή κατεύθυνση της ροής του νερού.

Φορητό μπιντέ

Τα μπιντέ ταξιδιού έχουν σχεδιαστεί ως προσωπικές συσκευές και ενώ δεν είναι η πιο κομψή λύση, είναι κατάλληλα για άτομα που δεν αισθάνονται άνετα να χρησιμοποιούν χαρτί υγείας από δημόσιο περιβάλλον. Το κύριο μειονέκτημα είναι ότι πρέπει να γεμίζονται με νερό για κάθε χρήση.

Οι μπιντέδες μπορεί να είναι πιο υγιεινές από τις παραδοσιακές τουαλέτες και πιο άνετες.

Το σκούπισμα με χαρτί υγείας δεν είναι μόνο μια αναποτελεσματική μέθοδος καθαρισμού, αλλά υπάρχουν επίσης εγγενείς κίνδυνοι μόλυνσης που σημαίνει ότι δεν είναι ιδιαίτερα υγιεινός. Τα άτομα με λεπτό δέρμα μπορούν να βρουν το χαρτί τουαλέτας ενοχλητικό και είναι ιδιαίτερα άβολο για όσους πάσχουν από αιμορροΐδες.

Ο μπιντέ καθαρίζει ξεπλένοντας την περιοχή με νερό. Τα απόβλητα απλώς απομακρύνονται χωρίς ουσιαστικά κανένα κίνδυνο επαφής και χωρίς εξάπλωση μικροβίων. Οι καλύτεροι μπιντέ προσφέρουν ρύθμιση της ροής και ακόμη και έλεγχο θερμοκρασίας.

Το αποτέλεσμα είναι καλύτερη καθαριότητα, εξαιρετική υγιεινή στο μπάνιο και ακόμη και μια μικρή προσωπική περιποίηση. Πολλοί άνθρωποι που έχουν μετατραπεί σε μπιντέ λένε ότι αισθάνονται επίσης πιο καθαροί από ό, τι όταν χρησιμοποιούσαν χαρτί υγείας.

Ένα μπιντέ μπορεί να είναι χρήσιμο για άτομα με κινητικά προβλήματα.

Ο καθαρισμός με χαρτί υγείας μπορεί να είναι άβολος για άτομα με μειωμένη κινητικότητα. Είναι εξίσου δύσκολο αν τα προβλήματα αφορούν το άνω ή το κάτω μέρος του σώματος. Τα ενσωματωμένα εξαρτήματα μπιντέ και μπιντέ ψεκάζουν απαλούς πίδακες νερού χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να σηκωθεί. Τα πιο προηγμένα μοντέλα μπορούν επίσης να στεγνώσουν. Ως αποτέλεσμα, η σωματική προσπάθεια μειώνεται σημαντικά.

Το να έχεις μπιντέ στο σπίτι μπορεί να ωφελήσει τον τραπεζικό σου λογαριασμό και το περιβάλλον.

Μια έκθεση που βρήκαμε πρότεινε ότι μια τετραμελής οικογένεια χρησιμοποιεί περίπου 450 διπλά ρολά χαρτιού υγείας το χρόνο. Χρησιμοποιώντας τρέχουσες τιμές περίπου 5 € για ένα πακέτο 12, αυτό σημαίνει ότι ένας μπιντέ θα μπορούσε να προσφέρει ετήσια εξοικονόμηση τουλάχιστον 375 €.

Ομοίως, αν όχι πιο σημαντική είναι η περιβαλλοντική επίπτωση. Η παραγωγή χαρτιού υγείας προκαλεί την καταστροφή 15 εκατομμυρίων δέντρων κάθε χρόνο, δέντρα που διαφορετικά θα απορροφούσαν διοξείδιο του άνθρακα και θα ωφελούσαν τον πλανήτη.

Οι κριτικοί επισημαίνουν το επιπλέον νερό που απαιτεί ένας μπιντέ, αλλά τα μαθηματικά λένε μια διαφορετική ιστορία. Σύμφωνα με μια πηγή της βιομηχανίας, χρειάζονται τουλάχιστον 12 λίτρα νερού για την παραγωγή κάθε ρολού χαρτιού υγείας. Ωστόσο, η χρήση μπιντέ κατά μέσο όρο απαιτεί μόνο μερικά λίτρα.

Αν αναρωτιέστε τι είναι μπιντέ, ελπίζουμε να έχετε τώρα μια σαφέστερη εικόνα όχι μόνο για τους πολλούς τύπους μπιντέ που διατίθενται, αλλά και για τα οφέλη που μπορούν να  σας προσφέρουν.

Δείτε περισσότερα για υδραυλικούς:

Next Post

Γιατί να επιλέξετε την Αποφράξεις Αντωνίου;

Γιατί να επιλέξετε την Αποφράξεις Αντωνίου; Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, τα υδραυλικά δεν είναι το είδος της εργασίας που εκτελείται από οποιονδήποτε, ειδικά στη σύγχρονη εποχή. Πέρασαν οι εποχές που το κατσαβίδι ή το σφυρί ήταν αρκετό για να λύσει τα περισσότερα προβλήματα μας. Η πρόοδος στα εξαρτήματα […]
giati-na-epilexete-tin-apofraxeis-antoniou