5 + 1 χαρακτηριστικά της ποιοτικής φιλοξενίας ιστοσελίδων

Μαρία Πουχτσίδου

Η επιλογή μιας εταιρείας φιλοξενίας ιστοσελίδων που ικανοποιεί όλες τις ανάγκες του ιστότοπού σας δεν είναι απλή υπόθεση. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να θυμάστε κατά την επιλογή μιας εταιρείας φιλοξενίας. Με όλες τις εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων εκεί έξω, η καθεμία από τις αναρτήσεις επισκεπτών προσφέρει 99 % χρόνο λειτουργίας, τεχνική υποστήριξη και άπειρους πόρους. Κατά συνέπεια, σας δυσκολεύει να επιλέξετε μια ενιαία εταιρεία φιλοξενίας για τον ιστότοπό σας.

Επεκτασιμότητα του web host

Επιτέλους, ένας βασικός παράγοντας που πρέπει να θυμάστε κατά την επιλογή μιας εταιρείας φιλοξενίας είναι αν έχει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί ή όχι. Κάθε διαδικτυακή επιχείρηση πρέπει να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη. Επομένως, εάν ο πάροχος φιλοξενίας σας αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα κατά την παροχή αυτής της ανάπτυξης, ενδέχεται να μην είναι χρήσιμο για εσάς. Η εταιρεία φιλοξενίας διαθέτει λύση Dedicated Server ή VPS; Θα έχει η εταιρεία την επιλογή να ενημερώσει εύκολα τον λογαριασμό σας;

Τοποθεσία server

Πολλές εταιρείες φιλοξενούν κάποια στιγμή εκεί διακομιστές σε εκείνες τις τοποθεσίες που δεν είναι πολύ ασφαλείς, αλλά φιλοξενώντας εδώ θα μειώσει το κόστος εργασίας και συντήρησης.

Υπάρχει επίσης ένας ακόμη λόγος για να ελέγξετε την τοποθεσία του διακομιστή, επειδή λίγες εταιρείες έχουν διακομιστή σε λίγες χώρες, τότε θα ήταν μια πρόκληση για τον ιστότοπό σας να κατατάσσεται ψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης Google. Δεν λέω ότι ο ιστότοπός σας δεν θα λειτουργήσει, αλλά θα χρειαστεί να εργαστείτε σκληρά για να κατατάξετε τον ιστότοπό σας. Ακόμα κι αν ο διακομιστής είναι πολύ μακριά, θα μπορούσε να επηρεάσει και την ταχύτητα φόρτωσης του ιστότοπού σας.

Ας το καταλάβουμε αυτό με ένα παράδειγμα όπως εάν ο φιλοξενούμενος διακομιστής σας σε χώρα χαμηλού εισοδήματος που δεν είναι πολύ ασφαλής και επίσης είναι πολύ μακριά από τη στοχευμένη τοποθεσία του ιστότοπού σας. Έτσι, ο χρόνος του ιστότοπού σας θα μπορούσε να αυξηθεί και να χάσετε την επισκεψιμότητά σας.

Επομένως, ελέγχετε πάντα τη θέση του διακομιστή φιλοξενίας σας πριν αγοράσετε οποιοδήποτε web host για τον ιστότοπό σας.

Ο ορισμός της φιλοξενίας ιστοσελίδας είναι ότι όταν μια εταιρεία φιλοξενίας παρέχει χώρο σε έναν διακομιστή ιστού για την αποθήκευση άλλων αρχείων ιστότοπου, φιλοξενεί έναν ιστότοπο. Έτσι, κάθε ιστότοπος που είναι διαθέσιμος στον Ιστό φιλοξενείται κάπου. Ο χώρος αποθήκευσης, ο χρόνος λειτουργίας, η ταχύτητα και άλλες δυνατότητες εξαρτώνται από τον τύπο της φιλοξενίας και τον πάροχο.

Επεξεργαστική ισχύς

Εάν ο ιστότοπός σας έχει πολύπλοκο σχεδιασμό και έχει πολλά widgets και άλλα κινούμενα σχέδια, τότε αυτός ο παράγοντας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο κατά την επιλογή οποιουδήποτε σχεδίου.

Διότι εάν η ιστοσελίδα σας είναι γεμάτη γραφικά στοιχεία και κινούμενα σχέδια, θα έχει ως αποτέλεσμα υψηλό χρόνο φόρτωσης. Για να ξεπεράσετε αυτό το ζήτημα, το πρόγραμμα φιλοξενίας σας θα πρέπει να είναι αρκετά ισχυρό για να χειριστεί όλα αυτά τα πράγματα.

Μπορείτε να επιλέξετε αποκλειστικούς διακομιστές για τέτοιου είδους βαρείς ιστότοπους.

Δεδομένα εύρους ζώνης

Το εύρος ζώνης είναι βασικά ο ρυθμός μεταφοράς δεδομένων. Θα βοηθήσει επίσης στην ταχύτητα της ιστοσελίδας, όπως εάν ο ρυθμός μεταφοράς δεδομένων σας είναι καλός, τότε η σελίδα θα ανοίγει επίσης γρήγορα.

Υπάρχουν λίγες εταιρείες που παρέχουν περιορισμούς στα δεδομένα εύρους ζώνης. Έτσι, πριν αγοράσετε οποιαδήποτε συμφωνία φιλοξενίας. Θα πρέπει να ελέγξετε το όριο δεδομένων εύρους ζώνης.

Η φήμη του web host

Πριν επιλέξετε οποιαδήποτε εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων, θα πρέπει να εξετάσετε τις μαρτυρίες και την κριτική πελατών. Αυτό θα σας βοηθήσει να ελέγξετε τη φήμη και την ποιότητα αυτού του web host.

Εάν οι πελάτες παραπονιούνται για αυτόν τον οικοδεσπότη, τότε θα ήταν χρήσιμο για εσάς να λάβετε μια απόφαση εναντίον του λιγότερο φημισμένου οικοδεσπότη.

Υπάρχουν πολλές εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων, οι οποίες είναι ανοιχτές και έχουν μεγάλη φήμη στην αγορά. Εάν δεν δώσετε προσοχή σε αυτό το σημείο, αυτό θα σας κοστίσει στο μέλλον.

Εάν ο οικοδεσπότης Ιστού σας είναι αξιόπιστος, αξιόπιστος και γρήγορος, τότε η Google θα εμπιστευτεί και τον ιστότοπο σας.

Εγγύηση χρόνου λειτουργίας

Υπάρχουν πολλοί ιστότοποι που διατίθενται στην αγορά που απαιτούν 100% εγγύηση χρόνου, αλλά θα ήθελα να σας πω ότι αυτό είναι λίγο μη ρεαλιστικό ή μοιάζει με απάτη, επειδή αυτό δεν είναι εφικτό.

Ο ιστότοπος θα απενεργοποιηθεί όταν πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης ή οποιαδήποτε άλλη ενημέρωση. Έτσι, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η φιλοξενία ιστοτόπων θα είναι εκτός λειτουργίας και θα είναι ζωντανή μόλις ολοκληρωθούν όλες οι δραστηριότητες.

Ορισμένες εταιρείες ισχυρίζονται ότι θα παρέχουν 99,9% χρόνο λειτουργίας για τον ιστότοπό σας. Αυτός ο χρόνος είναι εφικτό και ο ιστότοπός σας δεν θα είναι εκτός λειτουργίας για πολύ καιρό.

Ο χρόνος λειτουργίας είναι πιθανώς μια από τις πιο σημαντικές πτυχές που κάθε ιδιοκτήτης επιχείρησης πρέπει να ελέγξει πριν αποφασίσει. Δεδομένου ότι οι πελάτες μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπό σας οποιαδήποτε στιγμή, η δημοσίευση επισκέπτη πρέπει να είναι ζωντανή όλη την ώρα.

Δεδομένου ότι οι διακομιστές έχουν τη συντήρηση τους από καιρό σε καιρό, αυτό θα οδηγήσει σε ορισμένους χρόνους διακοπής λειτουργίας για τον ιστότοπό σας. Εάν αυτά είναι προγραμματισμένα και είστε ενημερωμένοι, αυτό είναι αρκετά φυσιολογικό, αλλά εάν ο ιστότοπός σας αντιμετωπίζει απρογραμμάτιστο χρόνο διακοπής λειτουργίας πολύ συχνά, μάλλον θα πρέπει να σκεφτείτε να αλλάξετε τον πάροχο φιλοξενίας σας.

Δείτε περισσότερα για web hosting: